cròniques ultralocals
temes: Arquitectura i moralitat, PGOU
etiquetes:

No volem este PGOUDesprés de l’escàndol que va suposar el divendres el bloqueig a l’ús de la Casa de la Cultura per part del govern municipal, fet que va contribuir a omplir de significat el nom de la Casa del Poble, plena a vessar; vista la pressa per a aprovar el PGOU abans de finals de mes, abans que entre en vigor la nova llei d’urbanisme que no deixarà fer el que pretenen; vist això, es comprova més a les clares que el futur de què parlava la nostra principal autoritat és el futur dels PAIs. Aquesta és la proposta: donar PAI per PGOU, o el que és el mateix, gat per llebre. El futur és el creixement desmesurat, l’esgotament dels recursos, la destrucció del paisatge, la superpoblació. I… el gran negoci dels duros a sis pessetes. El futur és un atrotinat, mig derrocat i despoblat centre històric, emmurallat per una barrera de “tres plantes més àtic” en la línia dels carrers Fonament-Poveda i l’esborrament del mapa d’una col·lectivitat que a tranques i barranques, des de 1611, ha intentat sobreviure a tots els temporals i al mateix temps acollir els nouvinguts i fer-los seus. 50.ooo habitants escampats per aquí i per allà són una sentència de mort per al nostre món: el nostre paisatge i la nostra manera d’estar vius. Continuarà.

Si voleu presentar al·legacions al Pla General, aquí teniu uns models:

Model d’al·legació sobre el centre històric (word)
Model d’al·legació sobre el PGOU en conjunt (word)

També podeu llegir l’opinió d’Amador Navarro aquí.

comenta-ho