cròniques ultralocals

Domini .catAquestes són les últimes notícies que m’han arribat sobre el registre de dominis .cat, una vegada aprovat per l’ICANN:


La Fase I comença a partir del 30 de gener. Està reservada a institucions directament relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes (des d’escoles a ràdios; des d’editorials a clubs esportius; des d’entitats culturals a administracions públiques amb competències sobre territoris on el català és llengua pròpia).

La Fase II comença a partir del 23 de febrer. Es reserva a entitats de tot tipus (empreses, associacions…) amb presència en català a Internet (webs, blogs, llistes de correu, etc).

La Fase III comença a partir del 23 de març. Es reserva a les més de 68.000 persones, entitats i empreses que es van adherir a la campanya de suport a la candidatura del .cat.

A partir del 23 d’abril començarà el procés obert en el qual tothom que compleixi els requisits podrà registrar un domini .cat. (caldrà demostrar alguna relació amb la nostra comunitat lingüística i cultural)

Enllaços relacionats:

  • Puntcat.org
  • Preguntes més freqüents
  • comenta-ho