cròniques ultralocals
temes: Activitats culturals, El meu país
etiquetes:

Del roig al blau. La transició valenciana.Roig i Blau

El divendres 17 de febrer, a les 22 h., al Centre Cultural de Petrer, es projectarà el documental Del roig al blau. La transició valenciana.

Del roig al blau, dirigit per Llorenç Soler, fa un repàs de la història del País Valencià en el període comprés des de la mort de Franco, a l’aprovació de l’Estatut l’any 1982. L’audiovisual compta també amb la partipació d’alguns dels protagonistes: de Josep Guia a Consuelo Reyna, de Vicent Soler a Eliseu Climent, de Pere Mayor a Héctor Villalba o Francesc de Paula Burguera. A la projecció seguirà una xarrada-col·loqui amb Miquel Francés, professor del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València i productor del documental.

La idea de Del roig al blau sorgeix de la lectura del llibre de l’historiador i destacat membre del PSPV, Alfons Cucó. Aquest llibre, que va ser l’última obra del malaguanayt Cucó, mort l’octubre de 2002, pocs mesos després de la seua publicació, és una lectura fonamental per a entendre l’entrellat de forces que van xocar en l’escenari valencià de la transició. Un llibre bàsic per a compendre, en totes les seues dimensions, l’actual cojuntura de revisió estatutària.

Enllaços relacionats amb aquest reportatge que mai no voràs a la televisió oficial:

  • Sobre el documental Del roig al blau.
  • Ressenya del reportatge.
  • Sobre Alfons Cucó: 1 i 2.
  • 1 comentari

    29-9-2006

    [...] Centre Cultural de Petrer, 22h.: Projecció del documental Del roig al blau. La transició democràtica valenciana, de Llorenç Soler. A continuació, xarrada-col·loqui amb Miquel Francés, Professor del Taller d’Audiovisuals de la Universitat d’Alacant. Més informació aquí. [...]

    comenta-ho