cròniques ultralocals
tema: Informàtica i internet
etiquetes:

SeaMonkeyL’eficient equip de Softcatalà acaba de presentar dos magnífics programes de codi lliure traduïts al catala, un és el SeaMonkey, basat en el codi de Mozilla.org i que substitueix i millora el Mozilla. SeaMonkey inclou un navegador, un gestor de correu, un redactor web i un client de xat IRC. També porta per defecte eines per al desenvolupament web com ara un Inspector DOM o un depurador de JavaScript. Vos el podeu baixar aquí per a Linux, i aquí per a Windows.

AbiWordL’altre és l’AbiWord, un processador de textos de codi lliure. L’AbiWord té les mateixes funcions que el clàssic Word de Microsoft i és capaç de llegir els arxius d’aquest programa; té possibilitat de formatació de caràcters, caixes de text, alineament de paràgrafs, regles, tabulacions, taules, control de versions, verificació ortogràfica o ressaltament. Vos el podeu baixar aquí per a Windows i aquí per a Linux.

P.S.: L’Abiword no s’inclou en el paquet d’Openoffice com havia escrit en el seu moment. Per a més informació sobre el programa, podeu visitar la seua pàgina web i el blog de la comunitat de desenvolupadors.