cròniques ultralocals
www.flickr.com

L’onque Llorenç, amb la maleta dels contes, ha desembarcat a Monòver. La Torre en toca sis i Llorenç enceta el retafil: mones burlades, coco-cocodrils mansois que s’han fet vegetarians, cornetes enutjades, morters embarretats que ara… són un niu. Quina vesprada de regal. I un metre de fuster per a apamar el llom dels llibres, grans, xiquets, de cairell, ara volen, ara fan xirimbeles… i un espill planejador. Gema toca l’armònica. I Quique s’ha embambat. Grans i xiquets. Samba, Semba, Simba, Somba, Sumba… No ho hem gravat! Un xiquet en castanyetes i una rata sellarda que salta, salta… i un vers se’ns apareix. Torna el metre, el metre del fuster que ara es fa milotxa, tonell o catxirulo, una casa i al final… acordió. Les set cabretes i un llibre-ventall, un llibre-vela, un llibre-tallada, tallada de meló, meló d’aigua amb pepites de lletres i escorfa de cartó.

Parells de bagues per a l’onque Llorenç:

Galeria de fotos de la contada de contes.

Projecció de diapositives de la contada de contes.

Informació de la Institució de les Letres Catalanes.

Base de dades Lletraferit (Literatura Valenciana Actual), la més actualitzada (al 23-3-2006) i completa: busqueu per “autors”/”nom”: “Giménez, Llorenç”.

comenta-ho