cròniques ultralocals
tema: Història ultralocal
etiquetes:

II República

Hui fa sentanta-cinc anys que es va proclamar la II República. El fet va despertar l’entusiasme del poble pla i de sectors conscients de les classes acomodades. Tots esperaven amb il·lusió unes reformes, que a penes encetades, van quedar avortades pel colp d’estat del 18 de juliol del 36. Aquell dia de fa sentanta-cinc anys, conten les cròniques orals que els carrers de Monòver es van omplir de gent que celebrava l’esdeveniment amb roses a les mans, pancartes, banderes i cançons. Hi ha testimonis gràfics (que ara no he pogut localitzar) que mostren una multitud congregada a la plaça de la Malva, una multitud compacta i feliç. Aguardem que algun dels nostres historiadors o erudits, a pesar de l’era cedista que travessa la nostra població, ens recorde aquesta efemèride com cal.

Enllaços:

comenta-ho