cròniques ultralocals
temes: Cultura popular, Música ultralocal
etiquetes:

Pep Gimeno

«Sempre venies darrere
que t’ensenyara cançons
i ara que en saps de boniques
t’amagues pels carrerons.»

A través dels blogs de Kirikú i de Toni Cucarella, m’arriba una perla: la música del cantant xativí Pep Gimeno “Botifarra”. Es tracta del seu darrer disc “Si em pose a cantar cançons”, un recull de cançons populars valencianes cantades amb una veu com l’aigua de l’aljub: alhora fresca, fonda i jovial.

El disc es va presentar al Gran Teatre de Xàtiva el passat 28 d’octubre. Unes impressions de l’acte i un text escrit per a l’ocasió de l’escriptor Toni Cucarella els podeu llegir al seu blog, com també les paraules que li dedica Kirikú i les paraules emocionades i emocionants de Josep Vicent Frechina, autor de l’escrit de la contraportada i de la crònica completa de la vetllada que publica a La caseta del plater. Els temes populars que recull l’àlbum són:

  1. L’u d’Aielo
  2. Jota vella de Moixent
  3. Malaguenya de Barxeta
  4. Granaïna de Montaverner
  5. Jota de Xàtiva
  6. Romanç de Sant Antoni de Gavarda
  7. Dotze i u
  8. Nadala de Lloc Nou d’En Fenollet
  9. Romanç de la vall
  10. Batre xabiero

“Si em pose a cantar cançons” el teniu per 10€ a la llibreria La Costera (tel. 962272867).

1 comentari

4-11-2006

Si ja heu escoltat el disc haureu pogut comprovar com canta aquest home.

Jo vos aconselle que si teniu ocasió l’escolteu en directe, perquè és una passada. És espontani, planer, fa unes xerrades d’eixes que ja no s’escolten, i ademés li eixen de la manera més natural. I és que ell és així, molt autèntic, acumula en ell una cultura popular que anem perdent però en la que ens reconeguem, al menys la gent de poble com jo.

El que està també molt bé és la ressenya tan emotiva que fa frechina de la presentació del disc.

Adeu i fins la pròxima

comenta-ho