cròniques ultralocals
temes: Animals i plantes, Cultura popular
etiquetes:

Raïm pastor

Per commemorar l’arribada de la primavera, María Luisa Roman ens envia aquesta fotografia tan bonica del raïm pastor florit. Qui ho anava a dir que una planta tan humil seria capaç de desplegar tanta minúscula bellesa primaveral. Com diu María Luisa: «Moltes voltes no ens fixem, o no mirem de ben prop qualsevol cosa, per paréixer-nos insignificant. El raïm pastor és una planta que creix pel lloc més inversemblant com sol ser per dalt de les teulades. Com resa una cançó monovera:

Què coses tan fines

que cria el Senyor,

per dalt de les teulades

hi ha raïm pastor.

Raïm pastor,

butxaques plenes

i a la presó.»

I de propina, un text de Joan Pellicer sobre el raïm pastor o raïm de pastor, de la sèrie “Botànica estimada”, publicat al número 34 de la revista Mètode: L’empenta suau i frescal del raïm de pastor

comenta-ho