cròniques ultralocals
tema: Eleccions 2007
etiquetes:

L’eufòria amb què es publicita la futura piscina coberta de Monòver em recorda aquella família que ha encarregat un Mercedes que pagarà amb un rènting onerós i inacabable, però que mentrestant viu en una casa plena de goteres que no té diners per a tapar.

Si obrírem la paleta d’esta bassa coberta, tal vegada ens trobaríem en el fons alguna cabellera espessa de llimacs enganxosos. La propaganda de la pàgina promocional del PP local diu que els preus per a entrar seran: “de los más económicos de la provincia de Alicante”. Molt bé, vol dir que banyar-nos en esta pileta costarà menys que l’entrada als banys de la tia Juana en els seus bons temps? Tal volta no. Examinem-ho.

La piscina l’han pagada a mitges la Diputació1 i Aqualia (l’Ajuntament posa el terreny). Aqualia s’encarregarà de la seua explotació durant 32 anys. Se suposa que en este període de temps l’empresa ha de recuperar la inversió i guanyar diners. Com? Amb les entrades al preu més baix “de la provincia de Alicante”? Difícil.

Mirem com estan les coses a Elda. Elda acaba d’inaugurar la seua piscina coberta no fa ni dos mesos. La gestió i el manteniment són privats amb una concessió a 10 anys, el preu de l’abonament anual és de 210 € (252 € si es vol usar també el gimnàs). L’entrada d’adult costa 3’2 €. Estos preus són iguals tant per als empadronats a Elda com per als forasters. A part, l’Ajuntament d’Elda paga a l’empresa 89.000 € anuals i es fa càrrec de les despeses d’aigua, llum i gas.

La pregunta és: si a Elda, amb una població de 55.138 habitants, segons el padró de l’any passat, la piscina li suposa a l’ajuntament eixe cost anual i l’abonament és tan car (a Petrer és de 109 € anuals per als no empadronats), què costarà a Monòver, que té 12.841 habitants i on l’entrada serà més barata? Ens podem permetre un luxe com este?

N.B.: Este article l’escriu un que ha passat moltes hores a les piscines i que li encantaria tenir un servei com este al costat de casa… però no a qualsevol preu. No mentre en alguns llocs, com davant de sa casa, al centre del poble, no tenen encara les penyes posades. No mentre…

Entrades relacionades:


  1. La Diputació aporta 600 mil euros repartits en tres anualitats de 200 mil i Aqualia posa l’import que falta per a acabar-la. [tornar]

comenta-ho