cròniques ultralocals

L’assemblea local del PSOE ha organitzat un acte cultural a propòsit de la Ley de la Memoria Historica, aprovada al Congrés dels Diputats fa unes poques setmanes. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 24 de novembre, a la Casa del Poble de Monòver (Plaça de la Malva) i començarà a les 18’30 h. En el transcurs de l’acte prendran la paraula:

-Alejandro García, mestre del IES Enric Valor de Monòver, que parlarà sobre la Ley de la Memoria Histórica.

-Mirta Núñez Díaz-Balart, professora de la Universitat Complutense de Madrid, que pronunciarà la conferència titulada: Cuándo, cómo y por qué de la Represión franquista i inclourà referències a Las trece rosas.

-Èlia Armero, monovera i periodista, que ha participat amb Mirta Núñez en l’elaboració d’un estudi sobre la guerra civil i el franquisme.

La professora Núñez es membre del Departament d’Història de la Comunicació Social de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense. La seua tasca investigadora s’ha centrat, per una banda en l’estudi de la propaganda i la premsa durant la Guerra Civil i, per l’altra en les víctimes de la repressió franquista, especialment, les dones i els xiquets.

Las trece rosas és el nom amb què es coneix un grup de xiquetes i dones afusellades per Franco a Madrid el 5 d’agost de 1939. Aquesta història la va contar fa quatre anys el novel·lista Jesús Ferrero i l’ha portat a la pantalla el director Emilio Martínez-Lázaro.

A causa de la negativa de la regidora de cultura a cedir la Casa de la Cultura, l’acte se celebrarà en la Casa del Poble, seu de l’agrupació local del PSOE. L’excusa ha estat, una altra vegada, la suposada excessiva càrrega política de l’acte. La Casa de la Cultura no es pot usar per a actes polítics, segons l’edil.

Enllaços:

comenta-ho