cròniques ultralocals
tema: Eleccions 2008
etiquetes:

Jordi Sevilla renunciava a la tasca àrdua d’endreçar el PSOE valencià, ho anunciava al seu blog: “Reconozco que no he sido capaz de mover las oxidadas palancas internas del cambio en el partido” -reconeixia.

Tant s’ha rovellat el sistema que ha arribat a semblar grandiós que hi haja un simulacre de debat cada 15 anys. Un debat a dues bandes, amb cinquanta condicions i en plena campanya electoral.

Trobem natural no conéixer quina cara tenen els candidats de la nostra circumscripció, que a tot estirar hauran pegat una volteta pel rodal un dia de campanya.

No trobem defecte en les llistes precintades que ens presenten els partits ni pensem que siga un contrasentit que el funcionament intern d’aquells que són part fonamental del sistema democràtic no ho siga gens. Entreteniu-vos llegint els 86 comentaris que acompanyen el post del rovell de Jordi Sevilla i vos fareu una idea.

La exclusió d’un gran nombre de ciutadans és una rutina. Alguns calculen que el nombre d’escons corresponent als vots blancs i rebutjats arribaria a 27. I no estem comptant els ciutadans que viuen amb nosaltres, treballen, paguen els impostos, hi crien els fills i no se’ls deixa acostar-se a un col·legi electoral.

Veiem perfecte (uns més que els altres i cadascú a la seua manera) que s’haja d’ensenyar Educació per a la Ciutadania als instituts (sembre li carreguen el mutxol als mateixos). L’Educació per a la Ciutadania s’aprén exercint com a ciutadans. I a nosaltres com a ciutadans se’ns demana que exercim una vegada cada quatre anys. Ens van ensenyar com es vota. Però no volen que aprenguem a discutir, a dubtar, a reclamar, a demanar.

A la Molt Noble Fidel i Lleial Ciutat de Monòver quina educació per a la ciutadania reben els seus joves ciutadans? Què poden aprendre sobre la participació ciutadana? Si posen TV Monòver quin concepte tindran del paper dels mitjans de comunicació públics? Quins ensenyaments per a exercir com a ciutadans rebran si sintonitzen un ple municipal? Quin sistema de valors facilita que un candidat arribe al govern de la Sala?

Porteu un bon i aspre paper de vidre, brotxa i abundants bidons de mini. Podeu començar per aquí:

comenta-ho