cròniques ultralocals

Llegendes del sudDemà dimecres, a les 20h., es presenta a la Casa de la Cultura el llibre Llegendes del sud, de l’alteà Joan Borja. Aquest volum, que va guanyar el 6é Premi Bernat Capó per a la difusió de la cultura popular, és un llibre de viatges, un itinerari fantàstic pels paratges del nostres llegendari popular, des de la Marina al Pinós. En el llibre s’inclouen tres llegendes monoveres: la tràgica història de Bartolico, mort a Almansa el 1707, que va donar nom a un carrer; la cova del lladre de les Canyades De Don Ciro; i el succeït de Fèlix, l’«home del llamp», a qui, estant en el porxet de Santa Bàrbera enmig d’una tempesta, el llamp va socarrimar però no va matar.

2 comentaris

13-5-2006

A quina editorial s’ha publicat? On es pot comprar? Inclou també llegendes carxeres (que ja sabeu que qui carxera, té dona i somera. Cordialment. A. Quintana

perpal

13-5-2006

Hola Artur, el llibre l’ha publicat Edicions del Bullent, que s’ha dedicat darrerament a editar llibres sobre cultura i literatura popular ben interessants. L’adreça de l’editorial la tens en l’enllaç de dalt, és aquest: Edicions del Bullent. El pots comprar, per exemple en la llibreria virtual de Proa: clica aquí. No hi ha llegendes del Carxe.

comenta-ho