cròniques ultralocals

A última hora, les autoritats (in)competents havien decidit que enguany el Correllengua, seria, com els concerts de la MTV, unplugged, desendollat. I, efectivament, la porta de l’ajuntament, tancada i barrada, impedia el pas del corrent elèctric fins als aparells de megafonia de l’organització. Sort que un ciutadà ha cedit la seua connexió elèctrica i, gràcies a una instal·lació casolana, la llum ha arribat des del carrer de la Torre, fins a la porta del consitori. Així és com el Correllengua ha pogut ser, al final, elèctric i sense electrocutats.

Flama de la llenguaD’on ve aquest afany per part del govern municipal per estalviar en el rebut d’Iberdrola, us demanareu? En paraules dirigides a una de les organitzadores de la celebració, la màxima autoritat local declarava el Correllengua “contrari als interessos de la Comunitat Valenciana” i mostrava la seua determinació a impedir que el corrent elèctric poguera escampar-se fora de la casa consistorial. Aquesta recitació escolar de la cartilla pptera respon a la mateixa estratègia que ja havia tractat de declarar “problemàtica” la Trobada i ara “desendollat” el Correllengua.

La conclusió a què un arriba després d’examinar l’incident és que la llengua històrica del nostre país seria, segons el vademècum (im)popular, “contrària als interessos de la Comunitat Valenciana”, ja que un acte reivindicatiu que té com a eix la demanda de la seua protecció, esdevé enemic del propi país que la parla. Demencial. La conclusió consegüent és que els governants (im)populars confonen els interessos propis amb els del d’un país que governen com una finca. Que governen o que malgovernen, ja que, amb els xifres a la mà, tal vegada són ells el principals enemics dels “interessos de la Comunitat Valenciana”.

comenta-ho