cròniques ultralocals
tema: El meu país
etiquetes:

Les darreres setmanes el tauler d’anuncis d’Ultralocàlia ha estat molt animat. Dues lectores monoveres ens han deixat els seus amables missatges enviats des de Gran Bretanya, es tracta de Bàrbara, que cursa un Erasmus a Anglaterra, i de Júlia Tortosa, que fa classes de català a la Universitat de Lancaster. Júlia ens passava un text en anglés que un alumne seu ha trobat trescant per la xarxa, es tracta del comentari que fan sobre Monòver els arrendadors d’una casa de camp. Com que és molt divertit, vos els transcric a continuació (la versió és d’un dels aplicats deixebles de Júlia):

«Situada a 1km de Monòver, la casa es troba als afores, damunt un pujol que mira cap a la ciutat. Elda i Saix [deu referir-se a Petrer] es veuen a 6 i 10 km respectivament. La casa es troba completament envoltada de muntanyes, entremig d’aquestes ciutats. Les vistes diürnes i nocturnes et deixen bocabadat. La platja es troba a Santa Paulo [Santa Pola?]. La zona és ben coneguda per la manufactura del cuir i per la producció de vins, el més conegut dels quals és el de “Primitivo Quiles”. També hi ha rutes senyalades que travessen paisatges de bellesa extraordinària i pobles típics espanyols. Una altra de les raons per les quals és famós el poble és pels seus magnífics pastissos fets a la localitat. Hi ha una gran diversitat de plats gastronòmics en els pobles del voltant on es poden degustar tant plats internacionals com plats locals tradicionals. Aquesta zona és molt espanyola, per a aquells qui estiguen interessats en les tradicions; tanmateix hom també pot barrejar-se amb els anglesos. Es pot trobar més informació sobre aquest tema a la guia de la casa. Es tracta d’una casa magníficament luxosa construïda amb unes qualitats excel·lents. Comentari de 2004: “durant una setmana vam creure que érem els Beckham” (www.holiday-rentals.co.uk

comenta-ho