cròniques ultralocals
tema: Informàtica i internet
etiquetes:

Blog solidari

L’amic Vicent Baydal proclama des del seu Vent d Cabylia el nomenament d’Ultralocàlia i sis blogs més al Premi Blog Solidari i m’enrola així en un mem catosfèric o cadena infernal que m’obliga a proclamar el fet i a nomenar un mínim de set “blogs solidaris”, sota pena que caiga un llamp damunt el meu servidor i es desembite definitivament el blog. Gràcies, amic Vicent i enhorabona als 7 premiats per Ultralocàlia, que són, per ordre alfabètic:

1. Amics arbres. Arbres amics i el seu equip de redactors per la riquesa de contingut dels seus articles; per la sensibilitat que deixen anar; per la bellesa de les fotografies; pel caràcter temàtic i alhora transversal que han donat al seu blog; per la manera com han sabut coordinar el talent i l’esforç d’un equip català multiterritorial format per illencs, principatins i valencians; per l’interés dels seus articles sobre els biocombustibles, la silvicultura, el paisatgisme…

Articles recents destacats: No és l’economia; és la humanitat, estúpid! i Els boscos han de ser tractats amb delicadesa

2. Bitassa a lloure, de Benjamí Villoslada, punt d’encontre dels wordpressers catalans, tutor de bloguistes novençans, divulgador de les noves tecnologies, defensor del programari lliure. Llàstima que darrerament els compromisos l’obliguen a tenir el blog una mica desnerit: enyorem els seus llargs posts sobre qüestions cibernàutiques i adjacents.

Articles recents destacats: Premi al 4t Concurs de relats breus de hàckers i Explicació dels detalls tècnics del relat curt sobre hàckers

3. Bloc de Kirikú, per la seua lluita en favor del territori, la llengua i la cultura, per la seua manera d’encoratjar-me amb el seu entusiasme lector mentre em dedicava a la feina solitària d’anar enviant articles des de l’editor del meu WordPress. Esperem que aquest guardó li servisca d’estímul per a continuar a la catosfera amb nous articles. La seua trajectòria es va detenir de moment el passat juliol amb un bell post sobre la Valldigna, que serà el nostre destacat.

Article recent destacat: La Valldigna

4. El bloc de Carme Pla, per la seua entrada enèrgica en la catosfera (traduint i oferint plantilles de WP, instal·lant plugins…), compartint amb tothom les eines cibernètiques que descobreix; per la divulgació de la bellesa paisatgística i faunística de les Terres de l’Ebre; per fer-se ressò de l’activa comunitat blogosfèrica de les comarques medials d’aquesta llonganissa nostra coneguda com a PPCC o Països Catalans.

Article recent destacat: Sobre la xarrada de l’Ebresfera

5. El blog de Gabriel Bibiloni: Per ser pioner en la blogosfera catalana, pel seu combat valent i enraonat contra cofoistes, barretinaires, blaveros, gonelles, bledes i pixapins desaprensius de diferents pelatges; per les seues aportacions en defensa de la forma “blog” (triomfarem?); per la seua voluntat divulgativa; per les seues belles entrades sobre la vella Palma…

Articles recents destacats: La correcció política (post qui sap si políticament incorrecte i Velles castellanades inòcues.

6. El pols de la llengua als Països Catalans de Pere Mayans. Per aportar dades i reflexions sobre la situació de la llengua catalana a l’ensenyament, desmuntar les campanyes interessades i aportar informacions interessants i sovint desconegudes, sobre les llengües dels immigrants de Catalunya.

Articles recents destacats: El castellà, llengua perseguida a Catalunya? (1a part) (2a part) (3a part)

7. Vent de Cabylia (posa’t una altra copa a la vitrina, Vicent). Per la finor de les anàlisis polítiques; per la visió neovalencianista (puc dir-ho així?) enraonada i fonamentada que, tanmateix, no oblida el nostre marc cultural comú; per l’interés i la profunditat dels articles històrics; pels seus esbojarrats “posts sabatins”.

Article recent destacat: Reivindicació de la qualitat científica

4 comentaris

11-12-2007

Moltes gràcies Paül, sobretot per destacar els posts sabatins (!) i per eixa cistella nadalenca que espere amb il·lusió (!!).

11-12-2007

Moltes gràcies, perpal, per haver triat el bloc que faig (que feia) en aquesta selecció teua. I al costat de blocs de la categoria d’Amics Arbres. Arbres Amics … No sé si es mereix.

I que sàpies que continue sent lectora teua, encara que no et deixe comentaris: on visc actualment encara no tinc connexió telefònica i només entre a “bloquejar” des del treball, d’una manera un tant furtiva, que no dona per a molt de romanç.

De l’ultralocàlia em va agradar especialment l’entrada “La rella de demà”.

I escolta, algun dia ens podries explicar als profans de la terminologia la polèmica de si bloc o blog ;-)

Salut

11-12-2007

Amics, gràcies pels vostres comentaris. Aquest blog estava esdevenint un monòleg bastant avorrit.

Vicent: ja em diràs quin gust fan els productes ultralocals.

Kirikú: quina alegria llegir-te. A vore quan et connectes de ple. Sobre el tema blog/bloc que té algunes arestes filològiques, res millor que llegir l’article que va publicar Gabriel Bibiloni, que en sap un fum, a la revista Llengua Nacional; aquí vos l’enllace la pàgina sobre la qüestió:

En defensa de la paraula “blog”

XAVI GARCIA

13-12-2007

HOLA PAÜL, SOC XAVI GARCIA ACÍ TENS EL MEU BLOG, ESTEM ESCOMENÇANT. FELICITATS PER LA TEUA PG.PER FI ALGUNA COSA SERIOSA.
SALUTACIONS XAVI
http://artdexavigarcia.blogspot.com/

comenta-ho