cròniques ultralocals
tema: Activitats culturals
etiquetes:

Antoni Miró, Ovidi Montllor i Toti SolerEl passat dia 31 de març es va inaugurar a Petrer l’exposició del pintor alcoià Antoni Miró “Ovidi Montllor: la paraula, el gest, la imatge”, que es podrà visitar al Centre Cultural fins al 23 d’abril. Amb les obres exposades, Antoni Miró ret un homenatge al seu amic i paisà amb motiu del desé aniversari de la seua desaparició. L’exposició, organitzada per la Comissió Any Ovidi, es va inaugurar prèviament a Alcoi el 9 de març. No fa molt que vam poder contemplar com l’emoció s’apoderava del pintor alcoià mentre evocava la figura de l’amic traspassat en el documental que repartia la revista Folc, titulat Crònica d’un artista.

Biografia d'Antoni Miró Biografia d'Ovidi Montllor

Es dóna el cas que els dos amics compten de fa poc amb sengles biografies. La d’Ovidi ha anat a càrrec de Núria Cadenas i el resultat és un llibre escrit amb estima i admiració que sobreïx d’il·lustracions i testimonis d’amistat. La d’Antoni Miró l’ha escrita el també alcoià Carles Cortés a partir d’un escorcoll a fons en l’arxiu personal del pintor i en el seu dietari, que es remunta a 1958.

D’altra banda, gràcies a la “La Xarxa”, secció que condueix Martí Crespo al setmanari gironí Presència, hem descobert aquesta joia: l’
Arxiu personal d’Ovidi. Hi podeu trobar de tot: poemes, cançons, partitures, dibuixos… Una autèntica meravella. Unes altres pàgines de referència sobre la figura i l’obra de l’artista alcoià són les del web del Centre Cultural Ovidi Montllor-Casal Jaume I d’Alcoi.

I, per descomptat, el web d’Antoni Miró, per a conéixer la figura del pintor i fer-vos una idea del contingut de l’exposició.

Horari de visites:

laborables, de 19 a 21 h.

diumenges i festius, de 12 a 14 i de 18 a 20’30 h.

1 comentari

6-6-2006

[...] Durant el mes de juny (del 9 al 25), es podrà visitar a la Sala d’Exposicions Forn Cultural de Petrer (situada a la zona de les Xumeneres, prop de la Frontera), l’exposició 100 Artistes Solidaris. A la mostra s’exposen obres de pintors com ara Joan Genovés, Enrique Castejón, Toni Miró, Arcadi Blasco o Llorenç Pizà. Dins aquesta mostra s’inclou una Col·lectiva d’Autors Comarcals en què participa el pintor monover Ramon Molina. [...]

comenta-ho