cròniques ultralocals
tema: Llengua ultralocal
etiquetes:

La Real Academia Española de la Lengua (RAE) acaba d’emetre un informe a petició del Tribunal Suprem que reafirma que “valencià” i “català” són dues denominacions vàlides per a una mateixa llengua. L’informe avala, a més, la fórmula emprada per Moratinos en el dictamen per a sol·licitar l’ús de les llengües cooficials a les institucions europees: «la lengua que se denomina catalán en la comunidad autónoma de Cataluña y en la de las Illes Balears y que se denomina valenciano en la Comunitat Valenciana». La RAE recorda que l’anomenada “fórmula Moratinos”, és coherent amb el dictamen de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua aprovat el febrer del 2005, concretament amb el punt sisé.

Aquest informe deixa en evidència, una vegada més, el govern valencià, que manté recorreguts judicialment, tant la “fórmula Moratinos”, com la sentència del Suprem que afirmava la unitat de la llengua malgrat la doble denominació.

P.S. (10/11/2006): Ara el Bloc Nacionalista anuncia que denunciarà el Consell valencià per prevaricació en no complir el dictamen de l’AVL quan va recórrer la “fórmula Moratinos”. (text de la notícia al diari Levante)

Enllaços:

comenta-ho