cròniques ultralocals
temes: Arquitectura i moralitat, PGOU
etiquetes:

No volem este PGOUA les 12, manipuladors i manipulats es concentren davant la porta de l’ajuntament. Fa un matí d’hivern apacible. Els xiquets no entenen què passa i s’enjogassen com en una festa. Passen cotxes (ja no es tanca el centre a la circulació, tampoc els diumenges) i els pares han d’anar alerta amb les criatures. Els manipuladors i els manipulats alcen unes pancartes casolanes i uns paperets blancs on posa: “Per Monòver, no a este PGOU”. Els alcen ben amunt i els papers reverberen una llum molt blanca.

Passa mitja hora. Se sent el rum-rum d’un tot terreny que avança carrer Major amunt. Entra en la plaça i s’atura davant una parella de guàrdies municipals. És el regidor Yuste. El regidor conversa amb un dels policies, potser demana el part. La irrupció de l’autoritat provoca una onada entre els congregats com una pedreta que cau en una bassa. Un manipulat, vestit de tirolesa i arborant una pancarta, abandona el grup i es planta impertorbable davant el vehicle de l’autoritat. L’autoritat continua l’intercanvi d’impressions amb el municipal. Ara són dos o tres manipulats els qui avancen devers el regidor. Una manipulada li allarga un paperet. El paperet a penes se sosté entre els dits de l’autoritat i cau com un floc de neu. En un moment donat el regidor diu que l’acció és il·legal, un manipulat respon que il·legal serà aprovar el PGOU. Llavors el tot terreny arranca, passa pel costat de l’ajuntament mentre els manipuladors i els manipulats llancen alguns crits en sordina, sense entusiasme, com si en el fons tant se’ls en donara si l’autoritat ve o se’n va.

Passa una altra mitja hora, o potser tres quarts. La congregació va dissolent-se en l’aire atemperat del migdia. A terra el paper encara reverbera una llum molt blanca, i diuen que a la nit, el paperet encara irradiava aquesta llum, una llum com un raig de lluna enmig de la plaça. Enmig del centre del món.

Model d’al·legació sobre el centre històric (word)
Model d’al·legació sobre el PGOU en conjunt (word)

comenta-ho