cròniques ultralocals
tema: Eleccions 2007
etiquetes:

Eleccions Municipals 2007Monóvar Digital, la pàgina oficial oficiosa del PP monover, ressenya extensament, amb profusió de fotografies, i en valencià pancatalaniste, l’acte de presentació de la candidatura local de la coalició Esquerra Unida-Bloc Nacionalista-Els Verds-Izquierda Republicana que va tenir lloc el passat 28 d’abril.

El redactor de la notícia, en contra de la línia habitual d’aquesta publicació digital, arriba a escriure frases com
que Segismundo Morán, el cap de llista, “va explicar amb molta claredat els punts principals del programa electoral” o, fins i tot, que Glòria Marcos, diputada d’EU al parlament valencià i candidata a la presidència de la Generalitat, “va criticar el govern actual i va apostar per un canvi en les properes eleccions”. També es destaca que “l’esquerra monovera va acudir multitudinàriament a la casa de cultura”, que el candidat “va estar rodejat en tot moment d’un centenar de joves d’esquerra i nacionalistes així com els simpatitzants més veterans de la esquerra local”, es diu que va sonar la Moixeranga (himne oficial del valencianisme pancatalaniste). Simultàniament, aquest mitjà informatiu ignora la presentació de la llista del Bloc Progressista de Ginés, que es va celebrar en el mateix recinte un dia abans.

Per què el PP fa campanya per EU-Compromís pel País Valencià? No temen que es puga formar una coalició d’esquerres que els deixe fora del govern? Al PP li interessa, en primer lloc, que el vot de l’esquerra es dividisca en tres bocins, i en quatre si poguera ser. I més ara que Ciudadanos es pot emportar una part del seu electorat. D’altra banda, si EU-Compromís arriba a obtenir representació, es podria repetir el pacte PP-EU dels anys 90. I és en aquest punt on els d’EU-Compromís haurien de ser molt explícits: què faran amb els vots de l’esquerra, del valencianisme, de l’ecologisme i del republicanisme monovers? Serviran per a posar en l’alcaldia el candidat del PP? El reportatge de Monóvar Digital, és senyal de l’existència d’un prepacte PP-EU Compromís?

comenta-ho