cròniques ultralocals
tema: Arquitectura i moralitat
etiquetes:

A través del blog de l’escriptor Toni Cucarella m’assabente de l’existència d’aquest web (cliqueu la imatge)Compromís pel Territori

I de la convocatòria d’una manifestació el dissabte a València en defensa del territori.

1 comentari

6-3-2006

[...] Per motius que no vénen al cas llig amb retard tot de premsa que se m’amuntona al revister. No ha sigut, doncs, fins a hui que fullege l’exemplar del diari Avui del diumenge passat i em trobe aquesta imatge de l’agència EFE, feta per Kai Försterling en la manifestació organitzada a València per la plataforma Compromís pel Territori el passat 25 de febrer, i de la qual ens havíem fet ressó en una entrada anterior. La senyora que enarbora la pancarta no la conec, em fa la impressió que es tracta d’una nouvinguda (una «forastera», diríem, emprant l’argot monover) i com a nouvinguda, més disposada, segurament, a estimar-se allò que nosaltres ja ni veiem: la bellesa del nostre paisatge. Ens passa com aquells matrimonis que, el dia que celebren les Noces d’Argent, ja fa anys que van oblidar el color dels ulls del seu cònjuge. La foto que la manifestant mostra al fotògraf està feta, si no m’equivoque, des dalt del barranc de Caseta. La persona, el lema, el paisatge… Aquesta monovera inconeguda ens envia un missatge emocionant. [...]

comenta-ho